Volkswagen Passat BlueMotion

De Volkswagen Passat BlueMotion is een van de meest innovatieve modellen, die Volkswagen in de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht. Dit model zet een nieuwe standaard voor brandstofbesparing, waardoor de Passat BlueMotion nog milieuvriendelijker en zuiniger rijdt. Vanzelfsprekend levert u met deze zuinigere motor niets in op de prestaties of de uitstraling van de auto. Naast de brandstofbesparing van de Passat BlueMotion is deze auto met verscheidene andere technologische hoogstandjes uitgevoerd. Denk aan het unieke Hill Hold Control en een ingebouwde boordcomputer.

 

Deze auto wordt aangeboden met 21% bijtelling. Dit is hoger dan bijvoorbeeld de nieuwe Passat GTE, welke een bijtelling van 15% heeft.

 

Volkswagen Passat GTE Volkswagen Passat GTE

Krachtige en zuinige motor

De Passat BlueMotion is uitgevoerd met een 1.6 TDI-motor, die een vermogen van 88 kW (120 pk) levert. Hierdoor is de motor niet alleen erg milieuvriendelijk en zuinig, maar is de motor ook nog eens hartstikke sterk. De BlueMotion-motor werkt op diesel en is handgeschakeld. Dankzij de ingebouwde roetfilter draagt u bij aan een beter milieu, omdat de uitstoot van de Passat BlueMotion hiermee beperkt word.t

 

Verschillende innovatieve technologieën

Buiten het feit dat de Passat BlueMotion een erg zuinige en krachtige auto is, geniet u met de auto van verschillende extra innovatieve technologieën. Denk bijvoorbeeld aan Hill Hold Control, waarmee een helling trekken nog nooit zo makkelijk was. Mocht u tot stilstand komen op een helling, dan zorgt de Hill Hold Control ervoor dat u niet naar beneden rolt. Zo ontstaan er geen gevaarlijke situaties en behoudt u de controle.

 

Ook de Composite Touch is erg innovatief. Dit touchscreen vergroot het gebruiksgemak van de auto, waarmee u onder meer het geluid kunt reguleren. In de auto zitten vier luidsprekers ingebouwd, die u een optimale geluidskwaliteit bieden. U heeft hierbij de mogelijkheid om radio te luisteren, of de muziekspeler via de aux-ingang te koppelen met andere apparaten.